Dry needling bij langdurige spierklachten

Dry needling is een behandelmethode bij, vaak al lang, aanhoudende gespannen spieren welke klachten geven zoals bijv. lage rugklachten of een tenniselleboog. Spierverhardingen “triggerpoints” ontspannen doordat deze worden aan geprikt met een dunne acupunctuurnaald. Meestal is het effect direct voelbaar. Toename van kracht, bewegingsvrijheid en verlichting van pijn.

Wat is een triggerpoint?

Een triggerpoint is een hard aanvoelende plek in een spier. Deze voel je als erop gedrukt wordt. Daarnaast kan deze ook uitstralende pijn veroorzaken naar andere plaatsen in het lichaam.

Behandeling met dry needling

Na het intakegesprek en onderzoek naar je klachten wordt bepaald of dry needling ingezet kan worden. Dit gebeurd in overleg met jou.
Door een triggerpoint aan te prikken, wordt deze losgemaakt. Het doel is om de spier zich meer te laten ontspannen. Het kan dan zijn dat de spier zich even kort aanspant wat een “diepe” pijn geeft. Komt deze pijn je bekend voor? Dan is de kans groot dat het een positief effect heeft op je klachtenbeeld. Het inbrengen van het naaldje voel je nauwelijks.

Na de behandeling wordt geadviseerd de spieren goed te strekken.

maak nu een afspraak

Voorzorgsmaatregelen

Het kan zijn dat je tijdens de behandeling gaat transpireren en soms komt het voor dat je je naar voelt. Daar hoef je je geen zorgen over te maken, dit verdwijnt ook snel weer. Het kan helpen als je wat eet voordat je voor de behandeling komt.

Wanneer mag deze behandeling wel of niet worden toegepast?

Vragen hierover? Neem gerust contact op.

Mag NIET toegepast worden bij:
Gebruik van bloedverdunners
Angst voor naalden
Psychotische patiënten
Infecties/wonden
Koorts
Rekening houdend met de conditie mag WEL worden toegepast bij:
Zwangerschap
Diabetes
Kanker (niet in uitgezaaid gebied)
Bloedstollings ziekte