Zeker zijn over bewegen

sporttape & bandageren

Wanneer is sporttape een oplossing? Je hebt een blessure gehad en je bent uitbehandeld (voor 95% weer gezond verklaard). Je zou graag weer willen gaan sporten maar je voelt je nog onzeker over de blessure of de plek is nog gevoelig. Dan is het intapen van de aangedane spier of gewricht voor de inspanning een verstandige oplossing.

De behandeling

Er zal eerst een anamnese worden afgelegd en een aantal functietesten worden gedaan. Dit zijn voor de spieren kracht en lengte testen en voor de gewrichten actieve, passieve en onder weerstand bewegingen. Het wordt dan vergeleken met de “andere gezonde zijde”. Er wordt gekeken naar pijn, bewegingsbeperkingen en bewegingsverloop. Wanneer deze goed zijn kan er een tapeconstructie worden aangelegd om de gevoelige plek te ontlasten of te fixeren tijdens de inspanning.

maak nu een afspraak

Voorzorgsmaatregelen

Wanneer je naar de praktijk komt voor het intapen van gewricht of spier, zorg dan dat je schoon bent en dat de plek waar de tape moet worden aangelegd vrij is van beharing, scheren dus. Het is een stukje aangenamer bij het verwijderen van de tape.